Snowboarder Seppe Smits: “Ik snowboard enkel nog in Europa. Dat is veel duurzamer”

Snowboarder Seppe Smits is een van de grootste Belgische talenten in zijn sport. De 32-jarige uit Gent is momenteel volop aan het trainen voor de wintercompetitie, die binnenkort van start gaat.

Smits is zich bewust van zijn ecologische voetafdruk. “Ik zie de gletsjers overal ter wereld smelten”, zegt hij in een interview met Radio 2. “Daarom probeer ik mijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken.”

Een van de manieren waarop Smits dat doet, is door zijn reisgedrag aan te passen. “Ik train niet meer in Nieuw-Zeeland of Australië”, vertelt hij. “Ik probeer enkel nog in Europa te trainen. Dat is veel duurzamer.”

Ook in zijn dagelijks leven probeert Smits zo ecologisch mogelijk te leven. Hij woont in een appartement met zonnepanelen en kiest voor duurzame producten.

Een recent initiatief van Smits is zijn overstap naar Battmobility. Battmobility is een Belgisch bedrijf dat elektrische deelwagens aanbiedt. Smits is enthousiast over het concept.

“Ik ben geen eigenaar van een wagen”, zegt hij. “Ik heb geen zin om een auto te kopen en te onderhouden. Met Battmobility kan ik een elektrische wagen gebruiken wanneer ik dat nodig heb. Dat is veel duurzamer.”

Smits vindt het ook belangrijk dat hij met een elektrische wagen lange afstanden kan afleggen. “Ik trek zeer vaak naar de bergen”, zegt hij. “Met een elektrische wagen kan ik dat vlot doen.”

Smits hoopt dat zijn voorbeeld andere mensen zal inspireren om ook duurzame keuzes te maken. “Ik wil een ecologisch rolmodel zijn”, zegt hij. “Ik wil laten zien dat het mogelijk is om te leven op een manier die goed is voor het milieu.”

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553