Gent haalt doelstellingen autodelen: minstens 2 deelauto’s per 1.000 inwoners

Leuven, Mechelen en Gent hebben de Vlaamse doelstellingen rond autodelen behaald: de drie steden bieden minstens 2 deelauto’s per duizend inwoners aan. “Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op vrt NWS.

Gent met 3,52, Mechelen met 2,34 en Leuven met 2,06 deelauto’s per duizend inwoners behalen als eersten de doelstelling van minimum twee deelauto’s per duizend inwoners. 

“We zijn erg verheugd dat we als elektrische mobiliteitsorganisatie een grote bijdrage leveren aan deze doelen”, zegt Chris de Guytenaer. “Wij reduceren niet enkel uitstoot, wij produceren er géén.”

“De lokale besturen zijn daarmee een inspirerend voorbeeld voor de andere 290 Vlaamse besturen”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD), die Leuven, Mechelen en Gent in de bloemetjes zette op het event van autodelen.net. De schepenen van Mobiliteit in die drie Vlaamse steden krijgen de award “Elke buurt deelt”.

Elektrisch autodelen BattMobility en Watteeuw: doelstellingen gehaald“Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, benadrukt minister Somers. “Door in te zetten op autodelen kunnen we jaarlijks meer dan 100.000 ton CO2-uitstoot vermijden. Dat is het equivalent van de CO2-opname van een klein bos met vijfduizend volwassen bomen. Bovendien zorgt autodelen voor meer vrije publieke ruimte doordat een deelwagen gemiddeld vijf à acht privé-wagens vervangt”, aldus de minister.

Kleinere gemeenten aan opmars bezig

De doelstelling van minstens twee deelauto’s per duizend inwoners valt binnen het Lokaal Energie- en Klimaat Pact (LEKP) dat lokale besturen tekenden om het voortouw te nemen in de energie- en klimaattransitie.

Zo staan onder meer Mesen, Merelbeke, Mortsel en Herent dicht bij het behalen van de doelstelling.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553