Autodelen, is dat wel iets voor KMO’s en bedrijven?

Neen, eigenlijk niet. Tenminste niet in de traditionele zin van het woord. Gelukkig is BattMobility veel meer dan ‘een auto delen’. Batt optimaliseert je wagenpark, regelt je administratie en onderhoud én geeft je (werknemers) toegang tot haar hele vloot.

Of u nu een architectenbureau, snelgroeiend tech-bedrijf of productiebedrijf bent, optimale mobiliteit via elektrisch autodelen is eigenlijk voor iedereen interessant. Heeft u het ook al gemerkt dat niet elke werknemer enthousiast wordt van een eigen salariswagen? Of dat je salariswagens wel erg veel stilstaan (en dus veel kosten)?

Altijd de goedkoopste oplossing voor autodelen?

Ja. Door een elektrische wagen te leasen bij BattMobility, bepaal je (als bedrijf) helemaal zelf of u de wagen(s) wilt delen als bedrijf en met wie. Het fijne is dat het je sowieso goedkoper uitkomt én je tegelijkertijd jouw werknemers een mooi extraatje geeft.

Uit welke formules kan ik kiezen als ondernemer?

We zetten even 3 opties op een rijtje: 

1. U kiest ervoor als werkgever om 1 of meerdere elektrische voertuigen te voorzien tijdens (en na) de uren. 

Werknemers kunnen in deze optie de voertuigen ook privé gebruiken op jouw kosten. Hier is een goede berekening van het voordeel alle aard* belangrijk. Naar aantrekkelijkheid van jouw bedrijf als werkgever toe, zal het verschil alvast merkbaar zijn!

2. U kiest ervoor als werkgever om 1 of meerdere elektrische voertuigen te voorzien en geeft deze vrij na werkuren

Zo kunnen werknemers de Batt vloot gebruiken na de uren, op eigen kosten maar tegen een onklopbaar tarief. Ook jouw maandfactuur daalt dan aanzienlijk, aangezien het gebruik van uw werknemers in mindering wordt gebracht van uw maandelijkse lease factuur.

BattMobility stuurt dan aparte facturen; voor de werkgever en naar de werknemer. Het grote voordeel? Gebruiken jouw werknemers BattMobility, dan brengen we de gereden uren in mindering voor de werkgever.**

3. U kiest ervoor als werkgever om 1 of meerdere elektrische voertuigen te voorzien en geeft deze wagens vrij in de BattMobility community wanneer uw bedrijf de wagen niet nodig heeft.

    • In een stedelijke omgeving kan u makkelijk gaan delen met buurtbewoners die de voertuigen ‘s avonds en in het weekend kunnen boeken.
    • Heeft u uw voertuigen niet constant nodig en bent u omringd door andere bedrijven? Waarom deelt u dan ook niet met andere bedrijven? Voordelig voor iedereen en wie weet vloeit er nog business uit voort!

Ook hier stuurt BattMobility dan aparte facturen; voor de werkgever en naar de delers.

1-2-3 start!

Heeft u de ambitie om de aantrekkelijkheid van uw bedrijf te verhogen mét een duurzame missie?  Kiest u bewust voor elektrische deelmobiliteit? Denk er dan aan dat een goede laadinfrastructuur (in de buurt) onontbeerlijk en een duidelijke uitleg essentieel zijn.

Uiteraard ben je hiervoor bij BattMobility aan het goede adres 😉

Maak een afspraak met een Batt medewerker! We helpen je graag op weg.


*Wordt de bedrijfswagen ook in de vrije tijd van de werknemer gebruikt? Denk aan een uitstap naar de zee of boodschappen, dan betekent dit dat de wagen omschreven wordt als voordeel van alle aard. Dat is, een voordeel dat je als bedrijf toekent aan jouw werknemer. Net zoals bvb maaltijdcheques. De belastingen op dit voordeel zijn voor de werknemer maar in ruil daarvoor kan je van de werkgever de bedrijfwagen gebruiken.

**enkel mindering voor werkgever als de werknemers de eigen battmax.lease wagen van de werkgever betalend gebruiken. Niet wanneer de werknemers andere wagens uit de vloot gebruiken (uit onze eigen vloot of van een andere battmax’er)

Sint-Martens-Latem - elektrische wagens leasen en gebruiken met BattMobility - foto: Dino Bollen

BattMobility plaatst 5 elektrische deelauto’s in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem zijn vanaf het voorjaar 2023 minstens 5 elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem BattMobility. Het gaat om 4 luxueuze stadswagens en 1 multifunctionele combispace met trekhaak. Hoewel autodelen in Vlaanderen aan een opmars bezig is, was het aanbod aan deelwagens in Sint-Martens-Latem nog erg beperkt. Dit initiatief betekent een enorme boost…

Elektrisch autodelen en leasen met BattMobility Gent en Lievegem

Gent haalt doelstellingen autodelen: minstens 2 deelauto’s per 1.000 inwoners

Leuven, Mechelen en Gent hebben de Vlaamse doelstellingen rond autodelen behaald: de drie steden bieden minstens 2 deelauto’s per duizend inwoners aan. “Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op vrt NWS. Gent met 3,52, Mechelen met 2,34…

Infoavond elektrisch autodelen Gent bij vertaalbureau Blue Lines

Infoavond over elektrisch autodelen op 24 november (Gent)

Op 24 november 2022 organiseert BattMobility een infoavond over elektrische deelmobiliteit. Misschien iets voor jou je vrienden of je familie? Tijdens de infosessie maak je kennis met: De formules van Battmobility De voordelen van autodelen De voordelen van elektrische rijden De mogelijkheden tot voordelig leasen van een elektrische wagen De deelwagens in de Dampoortwijk en Gent-Centrum Er is ruim…

indexering prijzen

Indexering van de basisprijzen oudste wagens v.a. 1/11/22

BattMobility hanteert al sinds de zomer van 2020 dezelfde prijzen. Door de sterk gestegen algemene kosten en loonkosten, zijn we verplicht de basisprijzen voortaan te indexeren. Indexering De indexering zal vanaf 1 november worden ingevoerd, en wordt voortaan automatisch doorgevoerd. De index juli 2020 bedroeg 109,76, de huidige index is 127,74. Er komt dus maximaal…

Allego laadpaal prijzen Autodelen Gent

Allego verhoogt haar prijzen voor laden

Enkele dagen geleden heeft Allego haar prijzen voor laden en snelladen in heel Europa eenzijdig verhoogd. Dit zorgt ervoor dat Batt met onmiddellijke ingang tijdelijk een toeslag moet aanrekenen. 🔌 Over welke verhoging spreken we? De prijsstijging ziet er als volgt uit: Normaal laden (AC 22kW): 0,70 EUR/ kWh (vroeger was dat 0,409) Snelladen (50kW): 0,75…

11 redenen om over te schakelen op elektrisch rijden

11 top redenen om met je bedrijf over te schakelen op een EV

Wist je dat de transportsector verantwoordelijk is voor 27% van de uitstoot van broeikasgassen, waarvan een groot deel afkomstig is van personenauto’s? Als u momenteel in een traditionele benzineauto rijdt, is overstappen op een elektrische auto een van de beste manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en elke dag een positief effect op het…

Elektrische autodelen en leasen in Gent

Elektrische autodeelorganisatie BattMobility rondt kaap van 50000 ritten

De Gentse mobiliteits- en autodeelorganisatie heeft in september de kaap van 50.000 ritten overschreden. “De cijfers zitten in een ongezien stijgende lijn”, zegt oprichter Chris de Guytenaer. “De energiecrisis laat zich duidelijk voelen en we zien dan ook een gevoelige toename van het aantal gebruikers”. BattMobility viert volgend jaar haar vijfde verjaardag in Gent. Wat…

Seppe Smits is Batt in gent - Autodelen

Seppe Smits op zomerstage in Gent met BattMobility

In de zomer ligt er geen sneeuw in de Alpen, dus traint tweevoudig wereldkampioen snowboarden Seppe Smits in Gent: op de Blandijnberg, De Ledeberg én de Kantienberg. Want wat je plannen ook zijn, BattMobility heeft altijd een elektrische auto voor jou.

autovrije zondag 2022 gent battmobility

Autovrije zondag in Gent op zondag 18 september

Op 18 september is het weer Autovrije Zondag in Gent. Uiteraard verdient autodelen daar ook een plaats. Stad Gent voorziet de hele F. Rooseveltlaan voor duurzame mobiliteit: fietshandelaars, deelfietsaanbieders en autodeelaanbieders tekenen present. BattMobility is er natuurlijk ook bij. In stijl. (meer verklappen we niet!) Trek je wandelschoenen aan, pomp je banden op, pak je stelten vast. Zing mee met de grootste sterren, eet een…

KRC Gent - racing gent U11 is Battmobility

BattMobility een jaar langer op truitjes van KRC Gent

Projectleider en duurzame ondernemer, Pieter Deschamps, startte vorig jaar – vanuit zijn onderneming “Fielding Factory” – met het sponsoren van een aantal projecten bij KRC Gent, ondermeer voor Olympus Mobility en BattMobility. Deze week werd beslist om het sponsorcontract met een jaar te verlengen. Hierdoor spelen de jongeren van de U11 ook volgend seizoen in…