11 top redenen om met je bedrijf over te schakelen op een EV

Wist je dat de transportsector verantwoordelijk is voor 27% van de uitstoot van broeikasgassen, waarvan een groot deel afkomstig is van personenauto’s? Als u momenteel in een traditionele benzineauto rijdt, is overstappen op een elektrische auto een van de beste manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en elke dag een positief effect op het milieu te hebben.

Bovendien maakt u als ondernemer een duidelijk statement: wij doen er alles aan om ons bedrijf zo groen en efficiënt mogelijk te leiden. En ja, elektrisch rijden helpt draagt daar sterk toe bij.

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom u uw benzineauto beter zou inruilen voor een volledig elektrisch én betaalbaar voertuig.

1. Ze zijn beter voor het milieu

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnenJa. Een van de belangrijkste voordelen van elektrische voertuigen lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is veel te belangrijk om over het hoofd te zien: de voordelen voor het milieu. Elektrische auto’s produceren aanzienlijk minder uitstoot dan auto’s op brandstof – niet alleen tijdens het gebruik, maar ook gedurende de hele levenscyclus van het voertuig.

Dit kan helpen de luchtvervuiling te verminderen en de klimaatverandering tegen te gaan – vooral voor de meest kwetsbare gemeenschappen die onevenredig veel schade ondervinden van transportemissies.

2. Ze zijn goedkoper (en gemakkelijker te onderhouden)

Met minder onderdelen, geen interne verbrandingsmotor, geen olie, minder remslijtage en onderdelen die weinig tot geen regelmatig onderhoud vergen, hebben elektrische auto’s lagere reparatie- en onderhoudskosten dan hun tegenhangers op benzine – voor een gemiddelde besparing van € 4.600 tijdens de levensduur van de auto in vergelijking met auto’s op benzine. 

Minder onderhoudskosten en -vereisten kunnen EV-bestuurders veel tijd, geld en hoofdpijn besparen.

3. U hoeft niet meer te tanken of geld uit te geven aan brandstof

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnenHoe fijn zou het zijn om niet langer om de paar weken buiten te hoeven staan bij een vies tankstation in de hete zomerlucht, vrieskou of stromende regen? Met een elektrische auto kunt u hem ’s nachts bij u thuis opladen (net zoals u uw telefoon elke avond aansluit), en u hoeft alleen te stoppen en op te laden tijdens langere autoritten. Plus, u kunt gemiddeld tot 1000 euro per jaar besparen op ‘brandstofgeld’.

4. U kunt kortingen en belastingkredieten ontvangen

Aankopen van elektrische voertuigen kunnen in aanmerking komen voor federale belastingvoordelen. Veel steden en gemeenten bieden bovendien extra financiële prikkels om voor een elektrische auto te kiezen.

5. De totale eigendomskosten (TCO) zijn lager dan bij auto’s op benzine/diesel

Elektrische auto’s hebben vaak een hogere aankoopprijs dan auto’s op benzine. Maar door de lagere brandstofkosten, de lagere onderhouds- en reparatiekosten en de beschikbare belastingkortingen zijn de totale kosten van het bezit van een elektrische auto tijdens zijn levensduur lager dan de totale eigendomskosten (TCO, oftewel total cost of ownership) van een auto op benzine. Gedurende de levensduur van het voertuig kunnen EV-eigenaars makkelijk tot 9.000 euro besparen.

6. Er komen meer laadstations

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnenEen reden waarom sommige mensen aarzelen om over te schakelen op een elektrische auto is de zorg dat er niet genoeg oplaadstations zijn. Maar het aantal oplaadstations in Europe is de afgelopen jaren gestaag toegenomen tot meer dan 20000 in België, en dat aantal zal alleen maar blijven stijgen naarmate de federale, staats- en lokale overheden meer investeren in oplaad-infrastructuur. 

Bovendien zijn er een aantal smartphone-apps die waardevolle hulpmiddelen zijn geworden om EV-eigenaren te helpen oplaadstations te vinden, zelfs in de meest afgelegen delen van het land. 

7. Er zijn steeds meer EV-opties beschikbaar

Of u nu op zoek bent naar een sedan, SUV, hatchback of zelfs een pick-up, er zijn al verschillende geweldige elektrische auto’s op de markt – en het aantal opties zal de komende jaren alleen maar toenemen, aangezien bijna elke grote autofabrikant plannen heeft aangekondigd om de productie van elektrische voertuigen op te voeren. Welk type auto u ook zoekt of wat uw budget ook is, u zult uw ideale EV kunnen vinden.

8. U kunt genieten van speciale voordelen (ook voor je bedrijf)

Er zijn veel voordelen die elektrisch autobezit stimuleren en belonen. Bijvoorbeeld, als je met een EV rijdt, kun je genieten van extraatjes zoals toegang tot beperkte snelwegstroken, gereserveerde parkeerplaatsen, gratis parkeermeters en gratis of verminderde tol. Bovendien is elektrische mobiliteit 100% fiscaal aftrekbaar.

9. Je steunt de industrie van elektrische voertuigen

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnenDoor over te schakelen van een auto die op brandstof rijdt naar een elektrische auto, steunt u de groei van de EV-industrie en vergroot u de vraag naar elektrische auto’s en EV-infrastructuur – wat het voor nog meer mensen gemakkelijker maakt om over te stappen. Minder auto’s op diesel en benzine (en dus meer EV’s op de weg) zal uiteindelijk leiden tot goedkopere prijzen, schonere lucht en een gezonder milieu voor ons allemaal. Nu overstappen maakt van jou een pionier.

Het is een van de gemakkelijkste en meest impactvolle manieren waarop u dagelijks kunt helpen onze planeet te beschermen, zonder dat u uw dagelijkse routine hoeft te veranderen.

10. Je betaalt geen wegenbelasting voor je elektrische auto

Sinds 2019 hoeven bezitters van een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Deze regeling werd verlengd tot en met 2024. Dat betekent dat je tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen voor je elektrische auto.

De Staat verdient echter weinig aan elektrische auto’s zolang er geen wegenbelasting voor betaald hoeft te worden. Terwijl je als bezitter van een EV juist op de kosten bespaart. Daarom geldt de 100% korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s tot 2025. Daarna ga je wel motorrijtuigenbelasting betalen en gaat het tarief elk jaar gradueel omhoog.

11. Batt is goedkoper (bis)

elektrische auto lease gent battmobility bedrijvenBij BattMobility lease je een elektrische wagen steeds aan de goedkoopste tarieven. Waarom? Omdat je een stuk van je leasekost terugverdient door je wagen te delen wanneer jij hem niet nodig hebt. Zo bespaar je tot 50% op je leasefactuur.

Wil je graag zien hoeveel een Tesla, Polestar of andere elektrische wagen naar keuze jou zou kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Dankzij onze pre-orders en stockwagens hoef je bovendien niet zo lang op je nieuwe wagen te wachten.

Een offerte aanvragen kan via www.battmobility.be/offerte

Deel dit bericht

Sint-Martens-Latem - elektrische wagens leasen en gebruiken met BattMobility - foto: Dino Bollen

BattMobility plaatst 5 elektrische deelauto’s in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem zijn vanaf het voorjaar 2023 minstens 5 elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem BattMobility. Het gaat om 4 luxueuze stadswagens en 1 multifunctionele combispace met trekhaak. Hoewel autodelen in Vlaanderen aan een opmars bezig is, was het aanbod aan deelwagens in Sint-Martens-Latem nog erg beperkt. Dit initiatief betekent een enorme boost…

Elektrisch autodelen en leasen met BattMobility Gent en Lievegem

Gent haalt doelstellingen autodelen: minstens 2 deelauto’s per 1.000 inwoners

Leuven, Mechelen en Gent hebben de Vlaamse doelstellingen rond autodelen behaald: de drie steden bieden minstens 2 deelauto’s per duizend inwoners aan. “Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op vrt NWS. Gent met 3,52, Mechelen met 2,34…

autodelen voor KMO's en bedrijven in Vlaanderen door battmobility - Vraag een offerte aan.

Autodelen, is dat wel iets voor KMO’s en bedrijven?

Neen, eigenlijk niet. Tenminste niet in de traditionele zin van het woord. Gelukkig is BattMobility veel meer dan ‘een auto delen’. Batt optimaliseert je wagenpark, regelt je administratie en onderhoud én geeft je (werknemers) toegang tot haar hele vloot. Of u nu een architectenbureau, snelgroeiend tech-bedrijf of productiebedrijf bent, optimale mobiliteit via elektrisch autodelen is…

Infoavond elektrisch autodelen Gent bij vertaalbureau Blue Lines

Infoavond over elektrisch autodelen op 24 november (Gent)

Op 24 november 2022 organiseert BattMobility een infoavond over elektrische deelmobiliteit. Misschien iets voor jou je vrienden of je familie? Tijdens de infosessie maak je kennis met: De formules van Battmobility De voordelen van autodelen De voordelen van elektrische rijden De mogelijkheden tot voordelig leasen van een elektrische wagen De deelwagens in de Dampoortwijk en Gent-Centrum Er is ruim…

indexering prijzen

Indexering van de basisprijzen oudste wagens v.a. 1/11/22

BattMobility hanteert al sinds de zomer van 2020 dezelfde prijzen. Door de sterk gestegen algemene kosten en loonkosten, zijn we verplicht de basisprijzen voortaan te indexeren. Indexering De indexering zal vanaf 1 november worden ingevoerd, en wordt voortaan automatisch doorgevoerd. De index juli 2020 bedroeg 109,76, de huidige index is 127,74. Er komt dus maximaal…

Allego laadpaal prijzen Autodelen Gent

Allego verhoogt haar prijzen voor laden

Enkele dagen geleden heeft Allego haar prijzen voor laden en snelladen in heel Europa eenzijdig verhoogd. Dit zorgt ervoor dat Batt met onmiddellijke ingang tijdelijk een toeslag moet aanrekenen. 🔌 Over welke verhoging spreken we? De prijsstijging ziet er als volgt uit: Normaal laden (AC 22kW): 0,70 EUR/ kWh (vroeger was dat 0,409) Snelladen (50kW): 0,75…

Elektrische autodelen en leasen in Gent

Elektrische autodeelorganisatie BattMobility rondt kaap van 50000 ritten

De Gentse mobiliteits- en autodeelorganisatie heeft in september de kaap van 50.000 ritten overschreden. “De cijfers zitten in een ongezien stijgende lijn”, zegt oprichter Chris de Guytenaer. “De energiecrisis laat zich duidelijk voelen en we zien dan ook een gevoelige toename van het aantal gebruikers”. BattMobility viert volgend jaar haar vijfde verjaardag in Gent. Wat…

Seppe Smits is Batt in gent - Autodelen

Seppe Smits op zomerstage in Gent met BattMobility

In de zomer ligt er geen sneeuw in de Alpen, dus traint tweevoudig wereldkampioen snowboarden Seppe Smits in Gent: op de Blandijnberg, De Ledeberg én de Kantienberg. Want wat je plannen ook zijn, BattMobility heeft altijd een elektrische auto voor jou.

autovrije zondag 2022 gent battmobility

Autovrije zondag in Gent op zondag 18 september

Op 18 september is het weer Autovrije Zondag in Gent. Uiteraard verdient autodelen daar ook een plaats. Stad Gent voorziet de hele F. Rooseveltlaan voor duurzame mobiliteit: fietshandelaars, deelfietsaanbieders en autodeelaanbieders tekenen present. BattMobility is er natuurlijk ook bij. In stijl. (meer verklappen we niet!) Trek je wandelschoenen aan, pomp je banden op, pak je stelten vast. Zing mee met de grootste sterren, eet een…

KRC Gent - racing gent U11 is Battmobility

BattMobility een jaar langer op truitjes van KRC Gent

Projectleider en duurzame ondernemer, Pieter Deschamps, startte vorig jaar – vanuit zijn onderneming “Fielding Factory” – met het sponsoren van een aantal projecten bij KRC Gent, ondermeer voor Olympus Mobility en BattMobility. Deze week werd beslist om het sponsorcontract met een jaar te verlengen. Hierdoor spelen de jongeren van de U11 ook volgend seizoen in…