Allego verhoogt haar prijzen voor laden

Enkele dagen geleden heeft Allego haar prijzen voor laden en snelladen in heel Europa eenzijdig verhoogd. Dit zorgt ervoor dat Batt met onmiddellijke ingang tijdelijk een toeslag moet aanrekenen.

? Over welke verhoging spreken we?

De prijsstijging ziet er als volgt uit:

  • Normaal laden (AC 22kW): 0,70 EUR/ kWh (vroeger was dat 0,409)
  • Snelladen (50kW): 0,75 EUR/ kWh
  • Ultra-snelladen: (>50kW): 0,85 EUR/ kWh

? Hoe ga ik dat voelen?

Op veel plaatsen buiten Gent, betaalde je reeds een prijs die in deze grootorde lag. De prijzen in Gent echter, vallen nu ook onder deze prijsverhoging. Er loopt nog een onderzoek naar de wettelijkheid van deze verhoging, aangezien deze prijzen werden vastgelegd in een openbare aanbesteding.

? Is dit permanent?

We hebben er goede hoop in dat dit een tijdelijke verhoging is (de prijzen voor gas zijn reeds aan het dalen en die hebben een impact op de elektriciteitsprijs, maar het is allemaal moeilijk te voorspellen). Daarom voegen we deze afwijking toe als aparte lijn op uw factuur. Vanaf dat de prijzen weer dalen, schaffen we deze toeslag met veel plezier weer af.

? Hoeveel bedraagt de verhoging?

De verhoging die Allego heeft doorgevoerd is aanzienlijk. Aangezien het verbruik van een kleine wagen anders is dan een grote, is de toeslag die we zullen aanrekenen per kilometer voor elke wagen verschillend. Voor een Renault Zoe bijv. zal een kilometer tijdelijk € 0,051 euro extra kosten.

? Oei, moet ik mijn engagement hierdoor gaan verhogen?

NEE! Voor BattFan gebruikers wordt de toeslag berekend NA de gewone facturatie, en heeft dus geen impact op je engagement.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553