Allego verhoogt haar prijzen voor laden

Enkele dagen geleden heeft Allego haar prijzen voor laden en snelladen in heel Europa eenzijdig verhoogd. Dit zorgt ervoor dat Batt met onmiddellijke ingang tijdelijk een toeslag moet aanrekenen.

ūüĒƬ†Over welke verhoging spreken we?

De prijsstijging ziet er als volgt uit:

  • Normaal laden (AC 22kW): 0,70 EUR/ kWh (vroeger was dat 0,409)
  • Snelladen (50kW): 0,75 EUR/ kWh
  • Ultra-snelladen: (>50kW): 0,85 EUR/ kWh

ūüĒƬ†Hoe ga ik dat voelen?

Op veel plaatsen buiten Gent, betaalde je reeds een prijs die in deze grootorde lag. De prijzen in Gent echter, vallen nu ook onder deze prijsverhoging. Er loopt nog een onderzoek naar de wettelijkheid van deze verhoging, aangezien deze prijzen werden vastgelegd in een openbare aanbesteding.

ūüĒƬ†Is dit permanent?

We hebben er goede hoop in dat dit een tijdelijke verhoging is (de prijzen voor gas zijn reeds aan het dalen en die hebben een impact op de elektriciteitsprijs, maar het is allemaal moeilijk te voorspellen). Daarom voegen we deze afwijking toe als aparte lijn op uw factuur. Vanaf dat de prijzen weer dalen, schaffen we deze toeslag met veel plezier weer af.

ūüĒƬ†Hoeveel bedraagt de verhoging?

De verhoging die Allego heeft doorgevoerd is aanzienlijk. Aangezien het verbruik van een kleine wagen anders is dan een grote, is de toeslag die we zullen aanrekenen per kilometer voor elke wagen verschillend. Voor een Renault Zoe bijv. zal een kilometer tijdelijk ‚ā¨ 0,051 euro extra kosten.

ūüĒƬ†Oei, moet ik mijn engagement hierdoor gaan verhogen?

NEE! Voor BattFan gebruikers wordt de toeslag berekend NA de gewone facturatie, en heeft dus geen impact op je engagement.

Deel dit bericht

Geplaatst in , ,
Sint-Martens-Latem - elektrische wagens leasen en gebruiken met BattMobility - foto: Dino Bollen

BattMobility plaatst 5 elektrische deelauto’s in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem zijn vanaf het voorjaar 2023 minstens 5 elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem BattMobility. Het gaat om 4 luxueuze stadswagens en 1 multifunctionele combispace met trekhaak. Hoewel autodelen in Vlaanderen aan een opmars bezig is, was het aanbod aan deelwagens in Sint-Martens-Latem nog erg beperkt. Dit initiatief betekent een enorme boost…

Elektrisch autodelen en leasen met BattMobility Gent en Lievegem

Gent haalt doelstellingen autodelen: minstens 2 deelauto’s per 1.000 inwoners

Leuven, Mechelen en Gent hebben de Vlaamse doelstellingen rond autodelen behaald: de drie steden bieden minstens 2 deelauto’s per duizend inwoners aan. “Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op vrt NWS. Gent met 3,52, Mechelen met 2,34…

autodelen voor KMO's en bedrijven in Vlaanderen door battmobility - Vraag een offerte aan.

Autodelen, is dat wel iets voor KMO’s en bedrijven?

Neen, eigenlijk niet. Tenminste niet in de traditionele zin van het woord. Gelukkig is BattMobility veel meer dan ‚Äėeen auto delen‚Äô. Batt optimaliseert je wagenpark, regelt je administratie en onderhoud √©n geeft je (werknemers) toegang tot haar hele vloot. Of u nu een architectenbureau, snelgroeiend tech-bedrijf of productiebedrijf bent, optimale mobiliteit via elektrisch autodelen is…

Infoavond elektrisch autodelen Gent bij vertaalbureau Blue Lines

Infoavond over elektrisch autodelen op 24 november (Gent)

Op¬†24 november 2022¬†organiseert BattMobility een infoavond over elektrische deelmobiliteit. Misschien iets voor jou je vrienden of je familie? Tijdens de infosessie maak je kennis met: De¬†formules¬†van Battmobility De voordelen van autodelen De voordelen van elektrische rijden De mogelijkheden tot voordelig leasen van een elektrische wagen De deelwagens in de Dampoortwijk en Gent-Centrum Er is ruim…

indexering prijzen

Indexering van de basisprijzen oudste wagens v.a. 1/11/22

BattMobility hanteert al sinds de zomer van 2020 dezelfde prijzen. Door de sterk gestegen algemene kosten en loonkosten, zijn we verplicht de basisprijzen voortaan te indexeren. Indexering De indexering zal vanaf 1 november worden ingevoerd, en wordt voortaan automatisch doorgevoerd. De index juli 2020 bedroeg 109,76, de huidige index is 127,74. Er komt dus maximaal…

11 redenen om over te schakelen op elektrisch rijden

11 top redenen om met je bedrijf over te schakelen op een EV

Wist je dat de transportsector verantwoordelijk is voor 27% van de uitstoot van broeikasgassen, waarvan een groot deel afkomstig is van personenauto’s? Als u momenteel in een traditionele benzineauto rijdt, is overstappen op een elektrische auto een van de beste manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en elke dag een positief effect op het…

Elektrische autodelen en leasen in Gent

Elektrische autodeelorganisatie BattMobility rondt kaap van 50000 ritten

De Gentse mobiliteits- en autodeelorganisatie heeft in september de kaap van 50.000 ritten overschreden. ‚ÄúDe cijfers zitten in een ongezien stijgende lijn‚ÄĚ, zegt oprichter Chris de Guytenaer. ‚ÄúDe energiecrisis laat zich duidelijk voelen en we zien dan ook een gevoelige toename van het aantal gebruikers‚ÄĚ. BattMobility viert volgend jaar haar vijfde verjaardag in Gent. Wat…

Seppe Smits is Batt in gent - Autodelen

Seppe Smits op zomerstage in Gent met BattMobility

In de zomer ligt er geen sneeuw in de Alpen, dus traint tweevoudig wereldkampioen snowboarden Seppe Smits in Gent: op de Blandijnberg, De Ledeberg én de Kantienberg. Want wat je plannen ook zijn, BattMobility heeft altijd een elektrische auto voor jou.

autovrije zondag 2022 gent battmobility

Autovrije zondag in Gent op zondag 18 september

Op 18 september is het weer Autovrije Zondag in Gent. Uiteraard verdient autodelen daar ook een plaats. Stad Gent voorziet de hele F. Rooseveltlaan voor duurzame mobiliteit: fietshandelaars, deelfietsaanbieders en autodeelaanbieders tekenen present. BattMobility is er natuurlijk ook bij. In stijl. (meer verklappen we niet!) Trek je¬†wandelschoenen¬†aan, pomp je¬†banden¬†op, pak je¬†stelten¬†vast.¬†Zing¬†mee met de grootste sterren,¬†eet¬†een…

KRC Gent - racing gent U11 is Battmobility

BattMobility een jaar langer op truitjes van KRC Gent

Projectleider en duurzame ondernemer, Pieter Deschamps, startte vorig jaar – vanuit zijn onderneming ‚ÄúFielding Factory‚ÄĚ – met het sponsoren van een aantal projecten bij KRC Gent, ondermeer voor Olympus Mobility en BattMobility. Deze week werd beslist om het sponsorcontract met een jaar te verlengen. Hierdoor spelen de jongeren van de U11 ook volgend seizoen in…