Blue Lines vertaalt elektrisch rijden naar BattMobility

Vertaalbureau van de bovenste schuifBlue Lines – vervoegde zich deze week bij de olijke Batt-bende. Met haar gloednieuwe uitvalsbasis op het Kompasplein aan DOK Noord in Gent, is ze een welkome aanvulling op de wagens van Batt in de Dampoort wijk.

“Wie me kent”, steekt oprichter van Blue Lines Stef Van De Gehuchte van wal, “zal misschien verbaasd opkijken. Een auto voor de deur? En mijn auto dan nog?”

Wel, dit is niet zomaar een auto. Niet zomaar zijn auto. Het is een (elektrische) deelauto van Batt!

WaaromBlue Lines en Batt?

Dat blijkt een no-brainer voor Stef:  “Omdat de gemiddelde auto 90% van de tijd stilstaat. Absurd hoeveel publieke ruimte we zo opgeven. Ruimte die we terug kunnen geven aan bewoners in de vorm van straatmeubilair, bomen, fietsrekken, plantenbakken, speelhuisjes voor kindjes, … ❤️🌳🛼 Leefstraten, quoi.”

Stef: “Allemaal haalbaar dankzij de deelauto, want één deelauto vervangt al snel vier à vijf auto’s. Meer nog, hoe meer gebruikers, hoe meer (vooral stilstaande) auto’s elke deelauto vervangt.”  #winwin

Waarom een deelauto? We lijsten het nog even voor je op 😉

✅ bewuster van je autogebruik => je kiest sneller voor alternatieven

✅ bewuster van kost autorijden => je kiest sneller voor alternatieven

✅ overal (in Gent toch) gratis parkeren 👊💰

✅ minder auto’s = veiliger voor fietsers, voetgangers, kinderen

✅ minder auto’s in het verkeer => beter voor gezondheid en milieu 🙏🏻

✅ minder inname publieke ruimte => 🕺🍾

✅ goedkoper, want je betaalt enkel voor je gebruik 💰


Waarom een elektrische deelauto?

✅ 0 gram CO2-uitstoot => beter voor klimaat en luchtwegen 🌳

✅ veel minder fijn stof

✅ nagenoeg geruisloos, dus beter voor mens en natuur

✅ LEZ proof baby 🤘

✅ goedkoper in onderhoud 💰

✅ elektriciteit is (veel) goedkoper dan fossiele brandstoffen 💰

✅ EV’s helpen stroomnetwerk balanceren (= rijdende batterijen)

✅ telematica houdt het gebruik van de wagen automatisch bij

 

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

Dus ja…

Kortom, de Audi Q4 e-tron van Blue Lines is geen gewone auto, maar een beetje een deel van de oplossing. Klimaat, mobiliteit en mens zijn er sowieso bij gebaat. “En dankzij de dummy-proof oplossing van BattMobility kan ik op beide oren slapen. Nu jij nog.” Dixit Stef.

Praktisch

Vanaf eind juni vind je deze ‘Battmobiel’ aan het Kompasplein 19, dat is aan het opvallende rode torengebouw op de Nieuwe Dokken. En psst… de AUDI Q4 e-tron Sportback heeft een autonomie van 534 km. Dat verdient een hashtag. #peaceofmind

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

Deel dit bericht

Sint-Martens-Latem - elektrische wagens leasen en gebruiken met BattMobility - foto: Dino Bollen

BattMobility plaatst 5 elektrische deelauto’s in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem zijn vanaf het voorjaar 2023 minstens 5 elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem BattMobility. Het gaat om 4 luxueuze stadswagens en 1 multifunctionele combispace met trekhaak. Hoewel autodelen in Vlaanderen aan een opmars bezig is, was het aanbod aan deelwagens in Sint-Martens-Latem nog erg beperkt. Dit initiatief betekent een enorme boost…

Elektrisch autodelen en leasen met BattMobility Gent en Lievegem

Gent haalt doelstellingen autodelen: minstens 2 deelauto’s per 1.000 inwoners

Leuven, Mechelen en Gent hebben de Vlaamse doelstellingen rond autodelen behaald: de drie steden bieden minstens 2 deelauto’s per duizend inwoners aan. “Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op vrt NWS. Gent met 3,52, Mechelen met 2,34…

autodelen voor KMO's en bedrijven in Vlaanderen door battmobility - Vraag een offerte aan.

Autodelen, is dat wel iets voor KMO’s en bedrijven?

Neen, eigenlijk niet. Tenminste niet in de traditionele zin van het woord. Gelukkig is BattMobility veel meer dan ‘een auto delen’. Batt optimaliseert je wagenpark, regelt je administratie en onderhoud én geeft je (werknemers) toegang tot haar hele vloot. Of u nu een architectenbureau, snelgroeiend tech-bedrijf of productiebedrijf bent, optimale mobiliteit via elektrisch autodelen is…

Infoavond elektrisch autodelen Gent bij vertaalbureau Blue Lines

Infoavond over elektrisch autodelen op 24 november (Gent)

Op 24 november 2022 organiseert BattMobility een infoavond over elektrische deelmobiliteit. Misschien iets voor jou je vrienden of je familie? Tijdens de infosessie maak je kennis met: De formules van Battmobility De voordelen van autodelen De voordelen van elektrische rijden De mogelijkheden tot voordelig leasen van een elektrische wagen De deelwagens in de Dampoortwijk en Gent-Centrum Er is ruim…

indexering prijzen

Indexering van de basisprijzen oudste wagens v.a. 1/11/22

BattMobility hanteert al sinds de zomer van 2020 dezelfde prijzen. Door de sterk gestegen algemene kosten en loonkosten, zijn we verplicht de basisprijzen voortaan te indexeren. Indexering De indexering zal vanaf 1 november worden ingevoerd, en wordt voortaan automatisch doorgevoerd. De index juli 2020 bedroeg 109,76, de huidige index is 127,74. Er komt dus maximaal…

Allego laadpaal prijzen Autodelen Gent

Allego verhoogt haar prijzen voor laden

Enkele dagen geleden heeft Allego haar prijzen voor laden en snelladen in heel Europa eenzijdig verhoogd. Dit zorgt ervoor dat Batt met onmiddellijke ingang tijdelijk een toeslag moet aanrekenen. 🔌 Over welke verhoging spreken we? De prijsstijging ziet er als volgt uit: Normaal laden (AC 22kW): 0,70 EUR/ kWh (vroeger was dat 0,409) Snelladen (50kW): 0,75…

11 redenen om over te schakelen op elektrisch rijden

11 top redenen om met je bedrijf over te schakelen op een EV

Wist je dat de transportsector verantwoordelijk is voor 27% van de uitstoot van broeikasgassen, waarvan een groot deel afkomstig is van personenauto’s? Als u momenteel in een traditionele benzineauto rijdt, is overstappen op een elektrische auto een van de beste manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en elke dag een positief effect op het…

Elektrische autodelen en leasen in Gent

Elektrische autodeelorganisatie BattMobility rondt kaap van 50000 ritten

De Gentse mobiliteits- en autodeelorganisatie heeft in september de kaap van 50.000 ritten overschreden. “De cijfers zitten in een ongezien stijgende lijn”, zegt oprichter Chris de Guytenaer. “De energiecrisis laat zich duidelijk voelen en we zien dan ook een gevoelige toename van het aantal gebruikers”. BattMobility viert volgend jaar haar vijfde verjaardag in Gent. Wat…

Seppe Smits is Batt in gent - Autodelen

Seppe Smits op zomerstage in Gent met BattMobility

In de zomer ligt er geen sneeuw in de Alpen, dus traint tweevoudig wereldkampioen snowboarden Seppe Smits in Gent: op de Blandijnberg, De Ledeberg én de Kantienberg. Want wat je plannen ook zijn, BattMobility heeft altijd een elektrische auto voor jou.

autovrije zondag 2022 gent battmobility

Autovrije zondag in Gent op zondag 18 september

Op 18 september is het weer Autovrije Zondag in Gent. Uiteraard verdient autodelen daar ook een plaats. Stad Gent voorziet de hele F. Rooseveltlaan voor duurzame mobiliteit: fietshandelaars, deelfietsaanbieders en autodeelaanbieders tekenen present. BattMobility is er natuurlijk ook bij. In stijl. (meer verklappen we niet!) Trek je wandelschoenen aan, pomp je banden op, pak je stelten vast. Zing mee met de grootste sterren, eet een…