BattMobility deelt haar laadplaatsen met De Lijn – 1 april

Deze ochtend kondigde De Lijn aan dat ze voorlopig geen elektrische bussen in Gent zal laten rijden. De reden hiervoor is het ontbreken van voldoende laadpalen in de stad. BattMobility, de Gentse aanbieder van mobiliteitsoplossingen, reikt hen nu de hand.

‘Toen we deze ochtend het nieuws vernamen, zijn we meteen in actie geschoten’, zegt oprichter Chris de Guytenaer. ‘Het klopt dat Vlaanderen kampt met een tekort aan laadpalen, maar dat houdt ons niet tegen.’ Bij BattMobility vinden ze immers dat ook laadpalen gedeeld moeten worden. Daarom stellen ze deze ter beschikking van de vervoersmaatschappij.

BattMobility gelooft dat multimodaal en elektrische verplaatsingen de toekomst zijn. Daarom stelt ze haar laadplaatsen open voor de 20 bussen die in Gent onder stroom moeten komen. ‘Als we blijven rondrijden in vervuilende bussen en auto’s, dan komen we nergens’, klinkt het. ‘De deelgedachte moeten we daarom doortrekken tot bussen én trams.

De Lijn heeft nog niet gereageerd op de uitgestoken hand, maar Chris de Guytenaer vermoedt dat er veel enthousiasme zal zijn: ‘De meeste van onze wagens rijden overdag rond in Vlaanderen, de laadplaatsen zijn dus vaak vrij.’ 

BattMobility roept alle eigenaars van laadpalen op om solidair te zijn. ‘Samen kunnen we voorkomen dat de stekker uit dit fantastische initiatief wordt getrokken. Want laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal onderweg naar beter.’

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.