Leuven verwelkomt e-deelwagens BattMobility

Leuven is een echte autodeelstad. De voorbije vier jaar steeg het aantal autodelers met maar liefst 80%. Voortaan zie je in Leuven naast deelwagens van cambio, Cozywheels en Dégage ook een deelwagen van BattMobility rondrijden. BattMobility is vooral actief in de regio Gent en strijkt nu ook neer in Leuven. BattMobility biedt uitsluitend elektrische deelwagens met een vaste staanplaats aan. De eerste wagen vind je in de Grensstraat in Kessel-Lo. De komende maanden wordt het aanbod verder uitgebreid.

Leuven telt in totaal meer dan 230 deelwagens. Het gaat dan over zowel particulier als commercieel autodelen. Meer dan 5.400 gezinnen en bedrijven maken al gebruik van een deelwagen. Op vier jaar tijd is het aantal autodelers gestegen met maar liefst 80%. “Leuven is een echte autodeelstad. Steeds meer Leuvenaars ontdekken de voordelen van autodelen. Maar we weten dat er nog heel wat potentieel is in onze stad”, vertelt schepen van mobiliteit David Dessers. “Door BattMobility te erkennen als autodeelorganisatie in onze stad vergroten we verder het aanbod autodelen. We hopen zo nog meer mensen warm te maken om te kiezen voor deelmobiliteit. Elke aanbieder heeft zijn eigen manier van werken en spreekt een bepaald doelpubliek aan. We denken dat het nieuwe aanbod een mooie aanvulling vormt op het reeds bestaande aanbod in Leuven.”

BattMobility start met één deelwagen in Leuven, meer bepaald in de Grensstraat aan het Hoppinpunt Korfbalclub in Kessel-Lo. Op korte termijn komen er daar nog drie bij.

Over BattMobility
BattMobility is een Belgische speler opgericht in 2017 en is voornamelijk actief in de regio Gent. “BattMobility is een atypische speler onder de autodelers”, vertelt marketingmanager van BattMobility David De Beukelaer. “BattMobility biedt – naast het klassieke deelgebruik – ook een leaseproduct met deelmogelijkheid aan voor ondernemers, bedrijven, zelfstandigen én particulieren. Eenvoudig uitgelegd: wanneer je je wagen niet nodig hebt, kunnen anderen (personeel, buren…) deze gebruiken en daalt je leasefactuur. We hebben klanten die zo voor 300 euro per maand met een Polestar 2 of een Tesla kunnen rijden.”

Nu de fiscale voordelen voor hybride voertuigen zijn afgevoerd, zit elektrische mobiliteit sterk in de lift. Zeker ook in het bedrijfssegment. “Voor bedrijven en zelfstandigen hebben wij dé oplossing”, aldus De Beukelaer. “De (lease)oplossingen van BattMobility zorgen voor minder wagens op de parking, minder kosten voor bedrijven én een mooie wisselwerking tussen ondernemingen en burgers.”

Infoavond
Op woensdag 28 februari om 19.30 uur organiseert BattMobility samen met de stad een infoavond over elektrisch autodelen en de mogelijkheden van BattMobility in de Drukkerij (Koning Albertlaan 50c, Kessel-Lo). Deelname is gratis, maar inschrijven is aangewezen. Meer informatie vind je op https://www.leuven.be/autodelen.

Proefproject
“We starten een proefproject van een jaar met BattMobility. Vorig jaar startten we een gelijkaardig proefproject op met andere aanbieders. De komende maanden bekijken we of het aanbod aanslaat en we gaan de impact en het gebruik van de wagens na”, verduidelijkt schepen Dessers. In het kader van het proefproject krijgen de Leuvense deelwagens een parkeerkaart waarmee gebruikers in de blauwe en betalende zones onbeperkt mogen parkeren.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

Wintercircus-2022-057

Softwaredivisie BattMobility verhuist naar Wintercircus!

Vacature: Junior digital growth marketeer

Vacature: Junior digital growth marketeer

green_deal-deelmobiliteit en wonen

BattMobility stapt mee in Green Deal Deelmobiliteit en wonen

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553