Duurzaam digitaal met de groenste hostingpartner

Battmobility is recent overgeschakeld op een hostingprovider bij het meest milieuvriendelijke serverpark in de Benelux. Wij beseffen maar al te goed dat hosting een sector is die, als het ongecontroleerd blijft groeien, potentieel net zo vervuilend kan worden als de luchtvaart.

Daarom hechten wij bijzonder veel waarde aan het ondersteunen van een hostingpartner die zich actief inzet voor duurzaamheid en het verminderen van de ecologische impact van dataverwerking. Kudos Xolution!

Waarom is hosting vervuilend?

Hosting kan aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Datacenters, de motor achter het internet, zijn vaak enorme energieverslinders. Ze verbruiken massale hoeveelheden elektriciteit om servers, koelsystemen en andere infrastructuur draaiende te houden. Deze energie wordt vaak opgewekt uit fossiele brandstoffen, wat leidt tot aanzienlijke CO2-uitstoot en bijdraagt aan klimaatverandering.

Daarnaast genereren datacenters veel warmte als bijproduct, wat vaak wordt verspild in plaats van nuttig te worden gebruikt. Dit leidt tot een inefficiënt gebruik van middelen en draagt bij aan oververhitting van onze planeet.

De noodzaak van een ecologische hostingprovider

Duurzaam digitaal met de groenste hostingpartner BattmobilityDe keuze voor een groene hostingprovider is cruciaal om deze problemen aan te pakken. Bij Battmobility nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. Daarom hosten we onze websites bij een datacenter dat niet alleen het BREEAM Excellent-certificaat draagt, maar ook actief investeert in duurzaamheid.

Onze hostingpartner draait op 100% groene energie en beschikt zelfs over een zonnepark om hernieuwbare energie te genereren. Het datacenter hergebruikt de warmte die vrijkomt bij het draaien van servers, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd (concept van een warmtenet).

Met deze keuze ondersteunen wij niet alleen een groenere toekomst, maar dragen we ook bij aan de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering te bestrijden. Wij geloven dat groene hosting niet alleen een verantwoorde keuze is, maar ook een noodzakelijke stap in de richting van een duurzamere digitale toekomst.

Privacy en Veiligheid Gewaarborgd

Bij Battmobility zijn we ons er ook van bewust dat privacy en gegevensbeveiliging van het grootste belang zijn voor onze gebruikers. Onze hostingpartner voldoet aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging, waaronder NEN7510:2017, ISO27001:2013 en ISO9001:2015. Dit garandeert dat uw gegevens altijd veilig, beschikbaar en vertrouwelijk worden behandeld.

Bij Battmobility gaat onze toewijding verder dan alleen wat ‘groen hosten’. We streven naar een duurzamere en ethisch verantwoorde online wereld. Maar dat doen we met ons eigen producten: elektrische gedeelde mobiliteit voor bedrijven en particulieren.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553