Autovrije zondag in Gent op zondag 18 september

Op 18 september is het weer Autovrije Zondag in Gent. Uiteraard verdient autodelen daar ook een plaats. Stad Gent voorziet de hele F. Rooseveltlaan voor duurzame mobiliteit: fietshandelaars, deelfietsaanbieders en autodeelaanbieders tekenen present. BattMobility is er natuurlijk ook bij. In stijl. (meer verklappen we niet!)

Trek je wandelschoenen aan, pomp je banden op, pak je stelten vast. Zing mee met de grootste sterren, eet een lekkere en gezonde hap, ontdek de knotsgekke Zoefers met hun historische verhalen en beweeg jezelf een dag lang autovrij!

Praktisch

  • Zondag 18 september 2022 van 10 tot 18 uur
  • Het gebied binnen R40 is autovrij, eventzone: Koning Albertpark (park aan de Zuid)
  • De Batt Tent vind je aan het begin van de F. Rooseveltlaan.

autovrije zondag 2022 met Battmobility

Hoe er geraken?

Tijdens Gent Autovrij is de binnenstad… autovrij! De zone binnen de R40 wordt tussen 10 en 18 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Uitrijden kan uitzonderlijk, maar enkel stapvoets en via de grote verkeersassen. Alle activiteiten vind je in het Zuidpark en op de B401.

TE VOET OF MET DE FIETS

…ben je er in een wip. Er rijden amper auto’s dus het is de ideale dag om eens nieuwe routes te verkennen en andere transportmiddelen uit te proberen. Fietsenstallingen vind je aan het Zuidpark.

Breng je een bezoekje van buiten Gent? Kijk dan of je een fiets kan huren bij de Fietsambassade. Je kan ook met je smartphone een fiets huren bij één van de deelfietsaanbiedersDonkey RepublicDott en Baqme.

MET DE LIJN

…is het fijn. Bus en tram kunnen overal vlot door dus ideaal voor een dagje Gent. Info over het aanbod en tarieven vind je op www.delijn.be

MET DE TREIN

…zoef je tot station Gent Sint-Pieters en neem je vervolgens tramlijn 2 tot aan het Zuidpark. Je kan ook met je smartphone een fiets huren bij één van de deelfietsaanbiedersDonkey RepublicDott en Baqme.

P&R PARKING

…omdat de wagen soms de enige optie is. Parkeer je auto aan de rand van de stad en neem het openbaar vervoer naar het centrum. Het overzicht van alle park-and-rides vind je op stad.gent/park-and-ride.

Tip: parkeer aan de P+R Watersportbaan of P+R Weba-Decathlon en neem een gratis shuttle naar het centrum. Aan de P+R Ledeberg kan je een fiets huren bij één van de deelfietsaanbieders: Donkey RepublicDott en Baqme.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553