Deinze deelt een elektrische auto

De stad Deinze stelt een elektrische carpoolwagen ter beschikking van haar werknemers en buurtbewoners. Hiervoor werkt de stad samen met de firma BattMobility, een Gents bedrijf dat elektrische deelwagens aanbiedt om te delen binnen een bepaalde buurt. De deelauto bevindt zich op de parking aan het Mobipunt rechtover het dienstencentrum Leiespiegel. Daar is immers een laadpaal voorzien. Omdat deze wagen gedeeld wordt, wordt elektrisch rijden zo voor iedereen een betaalbare optie.

“De stad Deinze zet al enkele jaren in op duurzame en slimme mobiliteit. Het persoonlijk bezit van wagens wordt ontmoedigd en andere, duurzame vervoersmiddelen zoals de fiets en deelwagens worden gepromoot. Ook de Mobipunten passen in dit beleid”, stelt schepen van mobiliteit Bart Van Thuyne.

“Deze visie rond duurzame mobiliteit kadert ook binnen de ondertekening van het burgemeesters-convenant, waarmee de stad zich engageert om tegen 2020 haar CO2-emissies met 20 % te verminderen ten opzichte van 2011,” vult burgemeester Jan Vermeulen aan.

“Een perfecte match”, zegt Sarah Facq van BattMobility. “Een stadsdienst heeft vooral een wagen nodig overdag tijdens de werkuren, mensen uit de buurt meestal ‘s avonds en in het weekend. Door deze match staan wagens minder in onze straten en als ze rijden, is dat emissieloos.”

Peter Vandenberghe van Battmobility: ‘Onze organisatie bestaat nog maar acht maanden en toch hebben wij in Gent al 35 voertuigen ter beschikking. De auto in Deinze is onze eerste stap buiten Gent en het is de bedoeling van meer en verschillende soorten auto’s aan te bieden. Ons uiteindelijk doel is een gamma aan voertuigen aan te bieden in elke buurt die daarom vraagt. Wij onderhandelen op dit ogenblik trouwens ook met andere steden.’

Vanaf 2 mei kan je inschrijven op de BattMobility deelauto van Deinze en dat via www.battmobiel.be/aansluiten. Er zijn verschillende formules. Je leest er hier alles over.

Infoavond

Infoavonden van BattMobility vind je terug op de pagina infoavonden over elektrische autodelen.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

green_deal-deelmobiliteit en wonen

BattMobility stapt mee in Green Deal Deelmobiliteit en wonen

Sofico Gent Marathon

Sofico Gent Marathon: impact op standplaatsen op 24 maart

Wij zoeken een getalenteerde Front-End Developer met expertise in Angular, samen met een grondig begrip van C# en JavaScript

Front-End en Full-Stack Developer (Angular/C#)

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553