Vorst in’t land!

Heb je het ook al gemerkt? Het kilometer bereik van jouw buurt BattMobiel kan een stuk lager liggen dan normaal. Want daar is (de) Vorst weer!

Weet dat de weergegeven kilometers steeds een schatting zijn op basis van bvb eerder rijgedrag.

Toch geven we je graag al wat tips mee.

Wat kan je doen om het maximale uit jouw verminderde bereik te halen?

  • De elektromotor regenereert beter energie wanneer die warm is, probeer de wagen al even te laten draaien alvorens je er mee weg rijdt. Als je de autosleutel al hebt kan dit door op het verwarmingsknopje op de auto te duwen. Vertrek je meteen? Zet de verwarming al even aan wanneer je de laadkabel nog oprolt en wegsteekt.
  • Probeer iets ‘smoother’ te rijden door niet te snel op te trekken, met cruisecontrol te rijden op de autostrades en eventueel de luchtweerstand te verkleinen door achter een vrachtwagen te rijden.
  • De ECO stand helpt ook natuurlijk omdat je dan op alle vlakken minder energie verbruikt. Bovendien recupereer je zo het meest energie omdat het regeneratief remmen dan het hardst staat.
  • Rijd iets trager dan normaal, bvb 110km/u ipv 120km/u op de autosnelweg
  • Heb je tijd? Neem dan eens de kleine baantjes richting jouw bestemming. Een elektrische auto rijdt immers het efficiëntst onder de 80km/u
  • Check op voorhand of je kan laden rond jouw eindbestemming. Zo vertrek je met een veilig gevoel.
  • Wees zuinig met de verwarming en gebruik het best zetelverwarming, dat warmt jouw lichaam op waardoor je een warm gevoel hebt zonder dat de hele wagenruimte moet verwarmd worden.

Merk je dat je het wel heel nipt wordt? Kijk dan steeds via Plugsurfing naar de dichtstbijzijnde laadpaal.

Veel succes!

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

green_deal-deelmobiliteit en wonen

BattMobility stapt mee in Green Deal Deelmobiliteit en wonen

Sofico Gent Marathon

Sofico Gent Marathon: impact op standplaatsen op 24 maart

Wij zoeken een getalenteerde Front-End Developer met expertise in Angular, samen met een grondig begrip van C# en JavaScript

Front-End en Full-Stack Developer (Angular/C#)

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553