BattMobility stapt mee in Green Deal Deelmobiliteit en wonen

BattMobility kondigt vandaag zijn deelname aan de Green Deal Deelmobiliteit en wonen aan. Deze deal, ondertekend door de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), de Beroepsvereniging voor de Vastgoedsector (BVS), Netwerk Duurzame Mobiliteit en Autodelen.net, wil de integratie van gedeelde mobiliteit in woonomgevingen in Vlaanderen bevorderen.

“We zijn verheugd om deel te nemen aan deze Green Deal”, zegt CEO van BattMobility, Chris de Guytenaer. “Deelmobiliteit is een sleutelelement in de transitie naar een duurzamere en leefbaardere stad. Door onze krachten te bundelen met andere stakeholders, kunnen we ervoor zorgen dat deelmobiliteit een evidentie wordt in elke Vlaamse wijk.”

De Green Deal heeft zes algemene doelstellingen, waaronder:

 • Het faciliteren van kennisuitwisseling tussen diverse stakeholders
 • De toegang tot gedeelde mobiliteit verhogen in bestaande woonomgevingen en nieuwbouwprojecten
 • Het in kaart brengen van juridische en praktische obstakels die een succesvolle integratie van gedeelde mobiliteit bemoeilijken
 • Het aantal (actieve) gebruikers van gedeelde mobiliteit in Vlaanderen verhogen
 • De bekendheid van het concept gedeelde mobiliteit in Vlaanderen verhogen
 • Het aanbod van elektrische deelmobiliteit in bestaande woonomgevingen en nieuwbouwprojecten in Vlaanderen verhogen

BattMobility zal zich inzetten om deze doelstellingen te realiseren door:

 • De ontwikkeling van innovatieve oplossingen (Saas en mobiliteit) voor de integratie van deelmobiliteit in de woonomgeving
 • BattMobility verhoogt het aanbod aan deelmobiliteit in woonomgevingen door het delen van bedrijfswagens te stimuleren ondermeer door de aanwezigheid op minimaal 3 events van werkgeversorganisaties.
 • BattMobility organiseert een focusgroep waarbij met de ondertekenende aanbieders wordt bekeken op welke manier geïntegreerd deelgebruik (met alle aanbieders) in nieuwbouwprojecten kan worden gerealiseerd.
 • BattMobility organiseert een focusgroep met de ondertekende aanbieders van deelmobiliteit om te bekijken hoe een budgetvloot van e-deelmobiliteit kan uitbreiden.
 • BattMobility zet in op het toegankelijk maken van e-deelmobiliteit voor financieel minder gegoeden door minimaal 3 nieuwe samenwerkingen op te zetten met OCMW’s en ACWs.
 • BattMobility zet 2 pilots op om de zichtbaarheid van deelwagens te vergroten in woonbuurten in Leuven en Oudernaarde een deelt de opgedane lessen in een Green Deal Academie.

“We zijn ervan overtuigd dat de Green Deal Deelmobiliteit en wonen een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van onze steden en gemeenten”, aldus de Guytenaer. “We kijken ernaar uit om samen met de andere partners van deze deal aan de slag te gaan.”

Over BattMobility

BattMobility is een aanbieder van elektrische deelwagen die actief is in Vlaanderen. Het bedrijf heeft als missie om duurzame mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen. BattMobility werkt hiervoor samen met steden, gemeenten, bedrijven en andere organisaties.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.

Sofico Gent Marathon

Sofico Gent Marathon: impact op standplaatsen op 24 maart

Wij zoeken een getalenteerde Front-End Developer met expertise in Angular, samen met een grondig begrip van C# en JavaScript

Front-End en Full-Stack Developer (Angular/C#)

Op (ski)reis met je elektrische Batt? Enkele tips!

Op (ski)reis met je elektrische Batt? Enkele tips!

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553