Een getuigenis van een klant: ‘Vanaf nu ben ik Batt!’

Eerste keer elektrisch op weg

Een autofreak kan je mij niet noemen, maar voortaan ga ik toch voor die extra (s)mile achter het stuur. Meer bepaald met een elektrische deelwagen.

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

Elektrisch, we zijn tenslotte 2019. Deelwagen? Dat was, eerlijk gezegd, van moeten. Karakters, mijn werkgever, gaat op het vlak van duurzaamheid namelijk een flink stuk verder dan fair trade koffie en dubbelzijdig printen. Zo heeft niemand hier een bedrijfswagen. Wel een abonnement op BattMobility, een platform voor elektrische autodelen.

Dus, voor een meeting die niet met de trein te doen is, nemen wij onze smartphone ter hand. We openen de app, kiezen een Battmobiel – van elektrische bakfiets tot Tesla – en maken met 1 klik een reservatie. Ik had het de collega’s al zien doen, maar bij mij bleef de app nog ongebruikt. Tot ik in de Westhoek verwacht werd voor een meeting. De Renault Zoë, die aan de laadpaal voor de deur stond, was vrij. Bij deze startte mijn eerste elektrische avontuur meteen met een rit van ruim 90 km. Spannend! Als die batterij het maar uithield, heen en terug.

Zodra Zoë zachtjes door de stad gleed was daar die smile. Zalige stilte, vinnige tred. Ook op de autosnelweg moest ik voor geen enkele kar onderdoen. De batterij-indicator stelde mij gerust. Wel straf om te zien hoe de blokjes minderen bij het optrekken, maar door af te remmen dan weer meerderen. Dankzij het zelfgenererend vermogen van een elektrische motor gaat geen kilowattuurtje verloren. In een kwartier hadden zowel Zoë als ik meer dan genoeg reservevoor de terugrit.

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

En wat als je toch moet opladen? Ook hiervoor zijn er handige apps die tonen waar de laadpalen zijn. Zelfs in de Far West van ons landje bleek het aanbod best groot. Meer voor de ervaring dan voor de noodzaak ben ik na mijn meeting even gaan bijtanken, euh laden. Opladen is trouwens zoveel aangenamer dan tanken. Geen ongezonde dieseldampen, geen lawaai, geen stress van een volgende chauffeur achter je. De laadpalen staan doorgaans op een rustig plek. Ideaal voor een korte lunchpauze. In een kwartier hadden zowel Zoë als ik meer dan genoeg reserve voor de terugrit.

Dat je ook bij aankomst niet sukkelt met parkeren is helemaal mooi meegenomen. Met dank aan de vele gratis voorbehouden plaatsen voor deelwagens.

Een positieve eerste autodeel-ervaring dus. Vanaf nu ben ik officieel ‘Batt’! Volgende keer misschien de Tesla?


Gastbijdrage van Sabine Simoens, pr & tekst bij Karakters

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Ken, onze Sales Manager.