Een getuigenis van een klant: ‘Vanaf nu ben ik Batt!’

Eerste keer elektrisch op weg

Een autofreak kan je mij niet noemen, maar voortaan ga ik toch voor die extra (s)mile achter het stuur. Meer bepaald met een elektrische deelwagen.

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

Elektrisch, we zijn tenslotte 2019. Deelwagen? Dat was, eerlijk gezegd, van moeten. Karakters, mijn werkgever, gaat op het vlak van duurzaamheid namelijk een flink stuk verder dan fair trade koffie en dubbelzijdig printen. Zo heeft niemand hier een bedrijfswagen. Wel een abonnement op BattMobility, een platform voor elektrische autodelen.

Dus, voor een meeting die niet met de trein te doen is, nemen wij onze smartphone ter hand. We openen de app, kiezen een Battmobiel – van elektrische bakfiets tot Tesla – en maken met 1 klik een reservatie. Ik had het de collega’s al zien doen, maar bij mij bleef de app nog ongebruikt. Tot ik in de Westhoek verwacht werd voor een meeting. De Renault Zoë, die aan de laadpaal voor de deur stond, was vrij. Bij deze startte mijn eerste elektrische avontuur meteen met een rit van ruim 90 km. Spannend! Als die batterij het maar uithield, heen en terug.

Zodra Zoë zachtjes door de stad gleed was daar die smile. Zalige stilte, vinnige tred. Ook op de autosnelweg moest ik voor geen enkele kar onderdoen. De batterij-indicator stelde mij gerust. Wel straf om te zien hoe de blokjes minderen bij het optrekken, maar door af te remmen dan weer meerderen. Dankzij het zelfgenererend vermogen van een elektrische motor gaat geen kilowattuurtje verloren. In een kwartier hadden zowel Zoë als ik meer dan genoeg reservevoor de terugrit.

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

En wat als je toch moet opladen? Ook hiervoor zijn er handige apps die tonen waar de laadpalen zijn. Zelfs in de Far West van ons landje bleek het aanbod best groot. Meer voor de ervaring dan voor de noodzaak ben ik na mijn meeting even gaan bijtanken, euh laden. Opladen is trouwens zoveel aangenamer dan tanken. Geen ongezonde dieseldampen, geen lawaai, geen stress van een volgende chauffeur achter je. De laadpalen staan doorgaans op een rustig plek. Ideaal voor een korte lunchpauze. In een kwartier hadden zowel Zoë als ik meer dan genoeg reserve voor de terugrit.

Dat je ook bij aankomst niet sukkelt met parkeren is helemaal mooi meegenomen. Met dank aan de vele gratis voorbehouden plaatsen voor deelwagens.

Een positieve eerste autodeel-ervaring dus. Vanaf nu ben ik officieel ‘Batt’! Volgende keer misschien de Tesla?


Gastbijdrage van Sabine Simoens, pr & tekst bij Karakters

Deel dit bericht

Sint-Martens-Latem - elektrische wagens leasen en gebruiken met BattMobility - foto: Dino Bollen

BattMobility plaatst 5 elektrische deelauto’s in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem zijn vanaf het voorjaar 2023 minstens 5 elektrische deelwagens ter beschikking via het regionaal deelsysteem BattMobility. Het gaat om 4 luxueuze stadswagens en 1 multifunctionele combispace met trekhaak. Hoewel autodelen in Vlaanderen aan een opmars bezig is, was het aanbod aan deelwagens in Sint-Martens-Latem nog erg beperkt. Dit initiatief betekent een enorme boost…

Elektrisch autodelen en leasen met BattMobility Gent en Lievegem

Gent haalt doelstellingen autodelen: minstens 2 deelauto’s per 1.000 inwoners

Leuven, Mechelen en Gent hebben de Vlaamse doelstellingen rond autodelen behaald: de drie steden bieden minstens 2 deelauto’s per duizend inwoners aan. “Vlaanderen mag trots zijn op de voortrekkersrol die de lokale besturen spelen in Europa”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op vrt NWS. Gent met 3,52, Mechelen met 2,34…

autodelen voor KMO's en bedrijven in Vlaanderen door battmobility - Vraag een offerte aan.

Autodelen, is dat wel iets voor KMO’s en bedrijven?

Neen, eigenlijk niet. Tenminste niet in de traditionele zin van het woord. Gelukkig is BattMobility veel meer dan ‘een auto delen’. Batt optimaliseert je wagenpark, regelt je administratie en onderhoud én geeft je (werknemers) toegang tot haar hele vloot. Of u nu een architectenbureau, snelgroeiend tech-bedrijf of productiebedrijf bent, optimale mobiliteit via elektrisch autodelen is…

Infoavond elektrisch autodelen Gent bij vertaalbureau Blue Lines

Infoavond over elektrisch autodelen op 24 november (Gent)

Op 24 november 2022 organiseert BattMobility een infoavond over elektrische deelmobiliteit. Misschien iets voor jou je vrienden of je familie? Tijdens de infosessie maak je kennis met: De formules van Battmobility De voordelen van autodelen De voordelen van elektrische rijden De mogelijkheden tot voordelig leasen van een elektrische wagen De deelwagens in de Dampoortwijk en Gent-Centrum Er is ruim…

indexering prijzen

Indexering van de basisprijzen oudste wagens v.a. 1/11/22

BattMobility hanteert al sinds de zomer van 2020 dezelfde prijzen. Door de sterk gestegen algemene kosten en loonkosten, zijn we verplicht de basisprijzen voortaan te indexeren. Indexering De indexering zal vanaf 1 november worden ingevoerd, en wordt voortaan automatisch doorgevoerd. De index juli 2020 bedroeg 109,76, de huidige index is 127,74. Er komt dus maximaal…

Allego laadpaal prijzen Autodelen Gent

Allego verhoogt haar prijzen voor laden

Enkele dagen geleden heeft Allego haar prijzen voor laden en snelladen in heel Europa eenzijdig verhoogd. Dit zorgt ervoor dat Batt met onmiddellijke ingang tijdelijk een toeslag moet aanrekenen. 🔌 Over welke verhoging spreken we? De prijsstijging ziet er als volgt uit: Normaal laden (AC 22kW): 0,70 EUR/ kWh (vroeger was dat 0,409) Snelladen (50kW): 0,75…

11 redenen om over te schakelen op elektrisch rijden

11 top redenen om met je bedrijf over te schakelen op een EV

Wist je dat de transportsector verantwoordelijk is voor 27% van de uitstoot van broeikasgassen, waarvan een groot deel afkomstig is van personenauto’s? Als u momenteel in een traditionele benzineauto rijdt, is overstappen op een elektrische auto een van de beste manieren om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en elke dag een positief effect op het…

Elektrische autodelen en leasen in Gent

Elektrische autodeelorganisatie BattMobility rondt kaap van 50000 ritten

De Gentse mobiliteits- en autodeelorganisatie heeft in september de kaap van 50.000 ritten overschreden. “De cijfers zitten in een ongezien stijgende lijn”, zegt oprichter Chris de Guytenaer. “De energiecrisis laat zich duidelijk voelen en we zien dan ook een gevoelige toename van het aantal gebruikers”. BattMobility viert volgend jaar haar vijfde verjaardag in Gent. Wat…

Seppe Smits is Batt in gent - Autodelen

Seppe Smits op zomerstage in Gent met BattMobility

In de zomer ligt er geen sneeuw in de Alpen, dus traint tweevoudig wereldkampioen snowboarden Seppe Smits in Gent: op de Blandijnberg, De Ledeberg én de Kantienberg. Want wat je plannen ook zijn, BattMobility heeft altijd een elektrische auto voor jou.

autovrije zondag 2022 gent battmobility

Autovrije zondag in Gent op zondag 18 september

Op 18 september is het weer Autovrije Zondag in Gent. Uiteraard verdient autodelen daar ook een plaats. Stad Gent voorziet de hele F. Rooseveltlaan voor duurzame mobiliteit: fietshandelaars, deelfietsaanbieders en autodeelaanbieders tekenen present. BattMobility is er natuurlijk ook bij. In stijl. (meer verklappen we niet!) Trek je wandelschoenen aan, pomp je banden op, pak je stelten vast. Zing mee met de grootste sterren, eet een…